Je winkelwagen is momenteel leeg!
Diner
Home Made Paella
¡Hola amigos culinarios!
Ben je klaar om je innerlijke Spanjaard te omarmen en de zon in je keuken te brengen? Dan is dit recept echt iets voor jou!
Paella – Dit populaire en traditionele gerecht oorspronkelijk uit de regio Valencia barst van de smaak en biedt een kleurrijke symfonie van zeevruchten, kip, en verse groenten, perfect op smaak gebracht met saffraan en andere specerijen. Elke hap van een goed bereide paella is een feest voor de smaakpapillen.
Of je nu een doorgewinterde kok bent of een culinaire avonturier, deze paella brengt de authentieke sfeer van een zonnige dag aan de Spaanse kust rechtstreeks naar je eettafel. Dus laten we samen koken en genieten van de zomerse magie van paella!
¡Buen provecho!
Ingrediënten
PORTIES
4
Benodigdheden
1 Paella pan +/- 50 cm diameter
Kipfilet (in blokjes)
250 g
Inktvisringen
200 g
Mosselen
200 g
Venusschelpen
200 g
Paellarijst
300 g
Rode paprika (in blokjes)
1 stuk
Groene paprika (in blokjes)
1 stuk
Tomaten (ontveld en in blokjes)
2 stuks
Ui (fijn gesnipperd)
200 g
Knoflook (fijngehakt)
2 teentjes
Kippenbouillon
750 ml
Droge witte wijn
100 ml
Gerookte paprikapoeder
1 tl
Saffraan (geweekt in een beetje warm water)
0,5 tl
Olijfolie
4 el
Zout en peper
naar smaak
Versgehakte peterselie (voor garnering)
–
Citroenpartjes (voor serveren)
–
Bereidingswijze
1
Spoel de mosselen en venusschelpen goed schoon onder koud stromen water. Verwijder eventuele baard en kapotte schelpen.
2
Week de saffraan in een beetje warm water.
3
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote paellapan (of een grote koekenpan) op middelhoog vuur. Bak de kipfiletblokjes totdat ze goudbruin zijn.
4
Haal de kip uit de pan en zet apart.
5
Voeg de resterende 2 eetlepels olijfolie toe aan de pan en bak de ui en knoflook totdat ze zacht en glazig zijn.
6
Voeg de rode en groene paprika toe en bak nog enkele minuten.
7
Voeg de tomaten toe en bak totdat ze zacht zijn.
8
Voeg de paellarijst toe en roer goed, zodat de rijst bedekt is met de olie en groenten.
9
Giet de witte wijn erbij en laat sudderen totdat de wijn bijna volledig is verdampt.
10
Voeg de kippenbouillon, saffraan (met het weekwater), en gerookte paprikapoeder toe.
11
Breng op smaak met zout en peper.
12
Roer goed en leg de kipblokjes terug in de pan.
13
Voeg de inktvisringen, mosselen en venusschelpen toe aan de pan. Verdeel ze gelijkmatig over de rijst.
14
Dek de pan af met een deksel of aluminiumfolie en laat de paella sudderen op middelhoog vuur totdat de rijst gaar is en de schelpdieren open zijn (ongeveer 15-20 minuten).
15
Voeg indien nodig wat extra bouillon toe als de rijst nog niet gaar is maar de vloeistof bijna is opgenomen.
16
Haal de paella van het vuur en laat even rusten.
17
Garneer met versgehakte peterselie en serveer met citroenpartjes.