Hapje of dessert

Collageen Plus Chocolade Cupcakes

Op de Dag van de Chocolade Cupcake willen we genieten zonder schuldgevoel! Daarom hebben we een heerlijk recept ontwikkeld met Collageen Plus Chocolade.

Deze gezonde chocolade cupcakes zijn niet alleen heerlijk, maar ook voedzaam. Door collageen toe te voegen, zorg je voor extra ondersteuning van je huid, haar en nagels, terwijl je geniet van een rijke, chocolade smaak. Perfect voor iedereen die een gezondere versie van een klassieker zoekt, zonder in te leveren op smaak!

Ingrediënten

PORTIES

8 muffins

Benodigdheden

muffinvorm, muffin bakvormpjes

Kokosmeel

45 g

Collageen Plus Chocolade

4 schepjes (40 g)

Cacaopoeder

10 g

Kokosbloesemsuiker

50 g

Bakpoeder

6 g

Amandelmelk

150 ml

Zout

snufje

Eiwit van het ei

2 eiwitten

Chocoladestukjes (70%)

25 g

Topping:

Volle room (30-40 % vet)

200-250 ml

Stevia

1/2 tl

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 170 graden.

2

Doe alle droge ingrediënten in een grote kom en mix alles goed door elkaar tot alles goed gemengd is en voeg dan de melk en het eiwit toe.

3

Roer alles goed door elkaar heen totdat het een mooi glad beslag is en meng dan de chocoladestukjes erdoor.

4

Verdeel het beslag over 6-8 bakvormpjes in de muffinvorm.

5

Plaats de muffins in de oven en bak 20 minuten tot ze gaar zijn. Test dit met een tandenstoker.

6

Terwijl de muffins in de oven zitten, maak je de slagroom. Doe de slagroom in een kom met de stevia en klop tot een vaste structuur.

7

Extra tip: Wil je een bruine slagroom, voeg dan een koffielepel cacaopoeder toe.




Bestel nu met 25% korting met code PLUS25

Klik hier voor Collageen Plus
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00