Nicolas Hauwaerts

Hapje

Aperitief courgette pizza’s

Het courgette-seizoen is volop aan de gang, en dat betekent dat het tijd is voor creatieve en smaakvolle gerechten!

Deze courgette pizza’s zijn een geweldig aperitief voor een zomerse avond, maar ook voor wie op zoek is naar een koolhydraatarme manier om van pizza te genieten. Met een basis van gegrilde courgette schijfjes, belegd met je favoriete toppings, is dit recept ideaal voor bij een borrel of als lichte snack.

Eet smakelijk!

Ingrediënten

PORTIES

12-16 pizza’s

Courgette

1 stuk

Tomatensaus

150-200 g

Geraspte mozzarella

150 g

Toppings (ham, paprika, chorizo,…)

naar keuze

Oregano

naar smaak

Zout

naar smaak

Peper

naar smaak

Bereidingswijze

1

Snij de courgette in schijfjes van 5-7mm voor ongeveer 12-16 stuks, afhankelijk van de grootte van de courgette.

2

(Optioneel) Grill deze kort aan in een warme grillpan 30 seconden elke kant en kruid met peper en zout.

3

Tijdens dat je de schijfjes aan het grillen bent, verwarm je de oven voor op 180 graden.

4

Op een bakplaat leg je een vel bakpapier met daarop de courgette schijfjes. Smeer deze in met een laagje tomatensaus, dit is ongeveer 1 kleine eetlepel per schijfje.

5

Strooi op elke pizza wat geraspte mozzarella en kruid deze ook met oregano.

6

Kies zelf je favoriete topping. Ik heb gekozen voor chorizo, ham en ook een margherita versie zonder toppings.




7

Bak in de oven voor 10-12 min. tot de mozzarella mooi gesmolten en bruin is.




8

Eet smakelijk!




Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00