Nicolas Hauwaerts

tussendoortje

Bananenbrood

Bananenbrood is een heerlijk en makkelijk te maken baksel dat ideaal is voor het opmaken van overrijpe bananen.

En dit recept wil ik heel graag met jullie delen want het is niet alleen heel erg lekker maar ook snel gemaakt met maar weinig ingrediënten die je waarschijnlijk altijd wel in huis hebt.
En wat ook heel fijn is van dit bananenbrood, je kan het in plakjes snijden en bewaren in de vriezer zodat je altijd een heerlijke vers stukje bananenbrood hebt.
Een beetje pindakaas erop en smullen maar.

Eet smakelijk!

Ingrediënten

PORTIES

12

Benodigdheden

1 siliconen bakvorm, mixer, oven

Ongezouten roomboter

50 g

Overrijpe bananen

3-4 stuks

Eieren

3 stuks

Fijne havermout

200 gram

Kaneel

1 tl

Bakpoeder

1/2 zakje

Honing (optioneel)

40 gram

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven op 175 graden (hetelucht oven)

2

Doe de bananen, eieren en eventueel de honing in een keukenmachine en mix alles door elkaar.

3

Voeg vervolgens de havermout toe en mix deze er doorheen. Indien je alleen grove havermout hebt maak deze fijn in een keuken machine.

4

Voeg dan het bakpoeder en kaneel toe en mix er nog kort doorheen.

5

Giet het mengsel in een ingevette bakvorm of gebruik zoals ik een siliconen bakvorm, dan hoef je deze niet in te vetten.

6

Bak het bananenbrood ca. 60 minuten in de oven tot hij gaar is.






Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00