Je winkelwagen is momenteel leeg!

Dessert
Brownies met Walnoten
Als echte chocoladeliefhebber is er voor mij niets beter dan een heerlijk smeuïge brownie. Die diepe, intense chocoladesmaak, de lichte crunch aan de buitenkant en de zachte, bijna fudgy binnenkant.
Of je nu zin hebt in een klassieke, volle brownie met suiker of liever een koolhydraatarme, suikervrije variant wilt proberen, dit recept heeft voor ieder wat wils. De traditionele versie is rijk en intens, precies zoals een brownie hoort te zijn. Maar wil je genieten zonder suiker en met minder koolhydraten? Dan is de ketogene variant een fantastisch alternatief, zonder in te leveren op smaak en textuur.
Welke versie je ook kiest, één ding is zeker: een goed stuk brownie maakt elke dag net iets beter!
Ingrediënten
PORTIES
6
Benodigdheden
cakevorm
Boter
200g
Pure chocolade
300g
Suiker
280g
Eieren
6 stuks
Zout
1 snuifje
Bloem
150g
Walnoten (in stukken)
100g
De ketogene versie:
Boter
200g
Pure chocolade (min. 80%)
250g
Erythritol
150g
Eieren
6 stuks
Zout
1 snuifje
Cacaopoeder
15-20g
Bakpoeder
1 tl
Amandelmeel
120g
Walnoten (in stukken)
100g
Bereidingswijze
1
Verwarm de oven voor op 170°C en vet ondertussen een cakevorm in en bekleed deze met bakpapier.
2
Hak de chocolade fijn en laat deze samen met de boter op een laag vuur smelten.
3
Voeg de suiker, eieren, zout en meel toe aan de gesmolten chocolade en boter en meng dit met een garde tot een glad beslag.
(Voor de ketogene versie voeg je hier de erythritol, eieren, zout, amandelmeel, cacaopoeder en bakpoeder toe aan de gesmolten chocolade en boter.)
4
Voeg daarna de gehakte walnoten toe en meng dit goed door het beslag.
5
Schep het beslag in de cakevorm met bakpapier en verdeel het gelijkmatig. Bak 23-25 minuten op 170°C.
6
Controleer met een tandenstoker: deze mag er licht vochtig uitkomen, maar niet met nat beslag.
Haal de brownies uit de vorm en laat ze volledig afkoelen voordat je ze in vierkante stukken snijdt.