Dessert

Brownies met Walnoten

Als echte chocoladeliefhebber is er voor mij niets beter dan een heerlijk smeuïge brownie. Die diepe, intense chocoladesmaak, de lichte crunch aan de buitenkant en de zachte, bijna fudgy binnenkant.

Of je nu zin hebt in een klassieke, volle brownie met suiker of liever een koolhydraatarme, suikervrije variant wilt proberen, dit recept heeft voor ieder wat wils. De traditionele versie is rijk en intens, precies zoals een brownie hoort te zijn. Maar wil je genieten zonder suiker en met minder koolhydraten? Dan is de ketogene variant een fantastisch alternatief, zonder in te leveren op smaak en textuur.

Welke versie je ook kiest, één ding is zeker: een goed stuk brownie maakt elke dag net iets beter!

Ingrediënten

PORTIES

6

Benodigdheden

cakevorm

Boter

200g

Pure chocolade

300g

Suiker

280g

Eieren

6 stuks

Zout

1 snuifje

Bloem

150g

Walnoten (in stukken)

100g

De ketogene versie:

Boter

200g

Pure chocolade (min. 80%)

250g

Erythritol

150g

Eieren

6 stuks

Zout

1 snuifje

Cacaopoeder

15-20g

Bakpoeder

1 tl

Amandelmeel

120g

Walnoten (in stukken)

100g

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 170°C en vet ondertussen een cakevorm in en bekleed deze met bakpapier.

2

Hak de chocolade fijn en laat deze samen met de boter op een laag vuur smelten.

3

Voeg de suiker, eieren, zout en meel toe aan de gesmolten chocolade en boter en meng dit met een garde tot een glad beslag.

(Voor de ketogene versie voeg je hier de erythritol, eieren, zout, amandelmeel, cacaopoeder en bakpoeder toe aan de gesmolten chocolade en boter.)

4

Voeg daarna de gehakte walnoten toe en meng dit goed door het beslag.

5

Schep het beslag in de cakevorm met bakpapier en verdeel het gelijkmatig. Bak 23-25 minuten op 170°C.

6

Controleer met een tandenstoker: deze mag er licht vochtig uitkomen, maar niet met nat beslag.

Haal de brownies uit de vorm en laat ze volledig afkoelen voordat je ze in vierkante stukken snijdt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00