Nicolas Hauwaerts

Lunch / Bijgerecht

Gegrilde courgette met burrata en balsamico

Het is het moment om courgettes te oogsten en er is geen betere manier om dit te vieren dan met een heerlijk gerecht.

Deze gegrilde courgette met burrata en balsamico is perfect als zomers bijgerecht bij een diner of als frisse lunch op een warme dag. De combinatie van gegrilde courgette met de zachte burrata en de zoet-zure balsamico zorgt voor een gerecht dat de smaken van de zomer perfect in balans brengt.

Eet smakelijk!

Ingrediënten

PORTIES

2

Benodigdheden

1 groot bord

Courgette

1 stuk

Burrata

1 stuk

Pijnboompitten

naar keuze

Balsamico(crème)

naar smaak

Basilicum

10 blaadjes

Zout

naar smaak

Peper

naar smaak

Olijfolie

Bereidingswijze

1

Snij de courgette in 2 gelijke stukken en snij de courgette in dunne plakjes van 3-5mm.

2

Meng deze plakjes met olijfolie, peper en zout in een kom en zorg dat ze allemaal goed bedekt zijn.

3

Verhit een grillpan of BBQ en grill ze aan beide kanten tot ze bruine strepen hebben van het grillen.

4

In een kleine pan rooster je ook wat pijnboompitten.

5

Eens de plakjes courgette gegrild zijn, schakeer je ze op een mooi bord.

6

Trek de burrata uit elkaar en leg de stukjes burrata verdeeld op de courgette plakjes op het bord.




7

Giet de balsamicocrème over de courgette en burrata en garneer met peper en zout. Strooi er wat fijngesneden basilicumblaadjes op en de geroosterde pijnboompitten.




8

Eet smakelijk!




Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00