Diner

Ketogene Pizza met toppings naar keuze

Tijdens het volgen van een ketogeen dieet kan het een ware uitdaging zijn om bepaalde comfort foods, zoals een heerlijke pizza, te weerstaan.

Deze ketogene pizza breekt met de traditionele verwachtingen en vervangt de koolhydraatrijke bodem door een voedzaam alternatief dat rijk is aan eiwitten en gezonde vetten. Met een bodem gemaakt van amandelmeel, geraspte mozzarella, en kruiden, biedt deze pizza een perfecte balans tussen knapperig en smeuïg, terwijl de toppings naar keuze het geheel naar een hoger niveau tillen.

Eet smakelijk!

Ingrediënten

PORTIES

per pizza

Benodigdheden

bakpapier

Voor 1 pizzabodem:

Amandelmeel

75 g

Geraspte mozarella kaas

75 g

Groot ei

1

Bakpoeder

1/2 tl

Italiaanse kruiden, peper en zout

naar smaak


Toppings voor 1 pizza:

Tomatensaus (suikervrij)

60 g

Geraspte mozarella kaas

100-150 g

Toppings naar keuze: bijvoorbeeld pepperoni,
ham, spek, champignons, paprika, uien, olijven, etc.

Extra Italiaanse kruiden

naar smaak

Bereidingswijze

1

Voorbereiding van de bodem: verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2

Meng in een kom het amandelmeel, geraspte mozzarella, bakpoeder, en kruiden (Italiaanse kruiden, zout, en peper).

3

Voeg het ei toe aan het mengsel en meng goed tot een deeg ontstaat. Als het deeg te nat is, kun je een beetje extra amandelmeel toevoegen.

4

Plaats het deeg op een stuk bakpapier en rol het uit tot de gewenste dikte voor je pizzabodem. Je kunt een tweede stuk bakpapier bovenop het deeg leggen om plakken te voorkomen. Ik heb de pizzabodem graag zo dun mogelijk dus ik heb hem dan ook zo plat mogelijk gerold zonder dat hij uit elkaar viel.

5

Bak de bodem ongeveer 8-9 minuten voor, of totdat hij licht goudbruin en stevig is.

6

Haal de bodem uit de oven, verspreid de 60 gram tomatensaus over de bodem, voeg de mozzarella en andere gekozen toppings toe. Bestrooi met extra Italiaanse kruiden voor meer smaak.

7

Bak de pizza nog 10-12 minuten op een temperatuur van 180°C, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.

8

Laat de pizza even afkoelen voordat je hem aansnijdt. Serveer warm en eet smakelijk!

Extra tip: Voor een krokante bodem, kan je deze iets langer voorbakken voordat je de toppings toevoegt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00