Je winkelwagen is momenteel leeg!
tussendoortje
Keto fried chicken
Heb je net als ik soms enorme trek in heerlijke fried chicken, maar ben je dan ook op zoek naar een gezonder versie? Ik heb het perfecte recept uitgeschreven voor een gezondere en ketogene variant van fried chicken. Zo kan ook jij zonder zorgen genieten!
Dit is mijn recept voor de ketogene versie van ovengebakken fried chicken. Super makkelijk te maken en het resultaat is knapperige, smaakvolle kip waar je steeds weer naar terug wilt grijpen.
Eet smakelijk!
Ingrediënten
PORTIES
10
Benodigdheden
1 bakplaat, boterpapier
Grote kipfilet (of 2 Ã 3 kippendijen)
1 stuk
Ei
1 stuk
Knoflookpoeder
1 tl
Paprikapoeder
1 tl
Zout
1 tl
Peper
1 tl
Uienpoeder (optioneel)
1 tl
Amandelmeel
50 g
Geraspte parmezaanse kaas
50 g
Olijfolie
Bereidingswijze
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en bespray of wrijf deze in met olijfolie.
2
Meng in een bord het amandelmeel, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper.
3
Kluts een ei in een apart kommetje.
4
Vul een ander bord met geraspte Parmezaanse kaas.
5
Snijd de kipfilet of kippendijen in gelijke stukken.
6
Haal de kipstukjes eerst door het amandelmeel-kruidenmengsel, daarna door het ei (laat ze goed uitlekken), en vervolgens door de Parmezaanse kaas.
7
Leg de gepaneerde kipstukjes op de met bakpapier beklede bakplaat.
8
Bak de kipstukjes gedurende 15 minuten aan één kant. Draai ze om en bak nog eens 10 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
9
Serveer de krokante kip met je favoriete saus, zoals BBQ-saus, truffelmayonaise, of een andere saus naar keuze.