Je winkelwagen is momenteel leeg!
Lunch / Diner
Thai Beef Salad
Ben je op zoek naar een gezonde en smaakvolle, keto-vriendelijke salade vol met rijke smaken en texturen? Dit gerecht bevat gezonde vetten, is arm aan koolhydraten en heeft een bevredigend eiwitgehalte. Het is een ideaal startpunt voor iedereen die aan zijn afval-reis begint.
Het is een perfecte mix van sappig gegrild rundvlees, knapperige verse groenten en een pittige dressing, dit gerecht brengt het beste van de Thaise keuken naar je eettafel. Of je nu een snelle lunch nodig hebt of een licht diner, deze salade is niet alleen voedzaam maar ook onweerstaanbaar lekker.
Eet smakelijk!
Ingrediënten
PORTIES
2 personen
Biefstuk
300 g
Komkommer
1
Rode paprika
1
Rode ui
1/2
Kerstomaatjes (gehalveerd)
10-15
Rijpe avocado
1
Chilipeper
1
Sap van 1 limoen
1
Coconut aminos
3 el
Sesamolie
1 el
Vissaus
1 el
Geroosterde sesamzaadjes
1 el
Kokosolie (of olijfolie of boter)
1 el
Peper en zout
naar smaak
Garnering: fijngesneden koriander of munt
Bereidingswijze
1
Begin met het voorbereiden van de komkommer. Gebruik een dunschiller om deze in lange, dunne linten te snijden. Vervolgens pak je de paprika, rode ui en avocado en snijd deze in dunne reepjes. Halveer ook de kerstomaatjes.
2
Neem de chilipeper en verwijder voorzichtig de zaadlijsten. Hak de peper daarna in kleine stukjes.
3
Voor de biefstuk, verhit je wat kokosolie in een pan en bak de biefstuk kort aan beide kanten voor een rosé (medium gebakken) stukje biefstuk. Kruid ze naar smaak met peper en zout, laat even rusten na het bakken en snij in dunne reepjes.
4
Neem een grote schaal en combineer hierin de gesneden groenten met de gebakken biefstukreepjes. Verdeel dit mengsel over twee borden.
5
Garneer de salades met sesamzaadjes en de fijngehakte chilipeper voor extra smaak en pit.
6
Maak vervolgens de dressing. Meng het sap van een limoen met coconut aminos, vissaus en sesamolie. Voeg als laatste wat fijngesneden verse munt en koriander toe voor een frisse toets.
7
Dresseer de salades met deze smaakvolle dressing en je heerlijke, kleurrijke gerecht is klaar om te serveren.
ik eet nauwelijks vlees , zeker geen rood vlees , hoogsten een klein beetje kip.
Dit recept is niet voor mij.
Dankjewel voor het laten weten! In de toekomst zullen genoeg recepten komen zonder vlees 🙂