Je winkelwagen is momenteel leeg!
avondmaaltijd
Pompoensoep met zoete aardappel en pastinaak
Deze soep is wel een van mijn favoriete soepen in de herfst!
Een heerlijke pompoen soep met zoete aardappel en pastinaak.
En wat het allerfijnste is van deze ingrediënten, ze kosten bijna niks.
Dit recept heeft mij slechts €5,- gekost wat het dus een low-budget recept maakt waar je ook nog eens meerdere porties uit kan halen.
Ingrediënten
PORTIES
6
Benodigdheden
soeppan, staafmixer
Flespompoen
1 stuk
Pastinaak
2 stuks
Zoete aardappel
2 stuks
Bouillon
1 liter
Ui
1 stuk
Knoflook
1 stuk
Peper en zout
1/2 theelepel
Komijnpoeder
1/2 theelepel
Olijolie
1/2 theelepel
Bereidingswijze
1
Voorverwarmen: Verwarm de oven voor op 200°C (of 180°C hetelucht).
2
Groenten voorbereiden: snij de groente in stukjes en leg de blokjes flespompoen, zoete aardappel en pastinaak op een bakplaat bekleed met bakpapier.
3
Kruiden toevoegen: Besprenkel de groenten met olijfolie en bestrooi met zout, peper, komijnpoeder.
4
Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze 3-4 minuten, tot hij glazig is. Voeg daarna de knoflook toe en bak nog een minuutje mee en voeg dan alle groente uit de oven toe.
5
Bouillon toevoegen: Voeg de groentebouillon toe, zodat alle groenten onderstaan. Breng aan de kook, zet het vuur lager, en laat de soep 20-25 minuten zachtjes pruttelen.
6
Pureren: Gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren