Je winkelwagen is momenteel leeg!
avondmaaltijd
Stoofpotje van kalkoen met winterse groenten
Er is niets fijner dan een geurige stoofpot op het vuur die je huis vult met warme, uitnodigende aroma’s tijdens deze koude winterdagen.
Deze hartige stoofpot van kalkoen en wintergroenten is precies wat je nodig hebt om de kou te verdrijven. Wortel, pompoen, pastinaak en champignons vormen samen een kleurrijke en smaakvolle combinatie, perfect met malse kalkoen.
Zet de stoofpot op, leun achterover en geniet van een heerlijke maaltijd.
Ingrediënten
PORTIES
2
Benodigdheden
stoofpot
Kalkoen
300g
Wortelen
2 stuks
Kastanje champignons
250g
Pompoen
200g
Rode ui
1 stuk
Pastinaak
1 stuk
Knoflook geperst
2 teentjes
Tomatenblokjes (uit blik)
400g
Olijolie
2 el
Verse tijm
2 takjes
Laurierblaadjes
1 stuk
Kippenbouillon
1 blokje
Water
150ml
Chilivlokken
naar smaak
Peper en zout
naar smaak
Verse peterselie
Bereidingswijze
1
Snij de rode ui fijn, de wortelen en champignons in plakjes, de pompoen en pastinaak in blokjes en de kalkoen in stukjes.
2
Bak de stukjes kalkoen kort aan in de helft van de olijfolie en haal het vervolgens uit de pan.
3
Verhit de andere helft van de olijfolie in de pan en stoof de ui samen met de knoflook aan. Voeg na 2 minuten de gesneden wortelen, pompoen, pastinaak en champignons toe.
4
Voeg de tijm en de laurier toe aan de groenten. Kruid met peper en zout en eventueel met chilivlokken.
5
Voeg nu de tomatenblokjes en het blokje kippenbouillon (opgelost in de 150ml water) toe en voeg erna het vlees terug toe.
6
Laat dit nu 45 min. sudderen met het deksel op de pot.
7
Werk af met wat fijngesneden verse peterselie.