avondmaaltijd

Stoofpotje van kalkoen met winterse groenten

Er is niets fijner dan een geurige stoofpot op het vuur die je huis vult met warme, uitnodigende aroma’s tijdens deze koude winterdagen.

Deze hartige stoofpot van kalkoen en wintergroenten is precies wat je nodig hebt om de kou te verdrijven. Wortel, pompoen, pastinaak en champignons vormen samen een kleurrijke en smaakvolle combinatie, perfect met malse kalkoen.

Zet de stoofpot op, leun achterover en geniet van een heerlijke maaltijd.

Ingrediënten

PORTIES

2

Benodigdheden

stoofpot

Kalkoen

300g

Wortelen

2 stuks

Kastanje champignons

250g

Pompoen

200g

Rode ui

1 stuk

Pastinaak

1 stuk

Knoflook geperst

2 teentjes

Tomatenblokjes (uit blik)

400g

Olijolie

2 el

Verse tijm

2 takjes

Laurierblaadjes

1 stuk

Kippenbouillon

1 blokje

Water

150ml

Chilivlokken

naar smaak

Peper en zout

naar smaak

Verse peterselie

Bereidingswijze

1

Snij de rode ui fijn, de wortelen en champignons in plakjes, de pompoen en pastinaak in blokjes en de kalkoen in stukjes.

2

Bak de stukjes kalkoen kort aan in de helft van de olijfolie en haal het vervolgens uit de pan.

3

Verhit de andere helft van de olijfolie in de pan en stoof de ui samen met de knoflook aan. Voeg na 2 minuten de gesneden wortelen, pompoen, pastinaak en champignons toe.

4

Voeg de tijm en de laurier toe aan de groenten. Kruid met peper en zout en eventueel met chilivlokken.

5

Voeg nu de tomatenblokjes en het blokje kippenbouillon (opgelost in de 150ml water) toe en voeg erna het vlees terug toe.

6

Laat dit nu 45 min. sudderen met het deksel op de pot.

7

Werk af met wat fijngesneden verse peterselie.






Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00