Je winkelwagen is momenteel leeg!
Dessert
Koolhydraatarme cheesecake met frambozencoulis
Op Valentijnsdag moet je jezelf en je partner trakteren op deze hemelse koolhydraatarme cheesecake met frambozencoulis of andere dressing die naar jouw wens is.
Het is een dessert dat zowel het hart als de smaakpapillen verwarmt. Dit recept is het ideale symbool van liefde en zorg, verpakt in de zoetheid van een cheesecake, zonder de zorgen over te veel koolhydraten. Het is de perfecte manier om samen te genieten van een smaakvol feest, terwijl je ook je gezonde levensstijl behoudt. Bereid dit verrukkelijke dessert voor en maak van dit weekend een onvergetelijk moment vol liefde en heerlijke smaken.
Eet smakelijk!
Ingrediënten
PORTIES
1 cheesecake
Benodigdheden
springvorm Ø 20-23cm, bakpapier
Voor de bodem:
Amandelmeel
200 g
Gesmolten roomboter
75 g
Groot ei
1
Steviala kristal
naar smaak
Zout
1 snuifje
Vulling van de cheesecake:
Philadelphia roomkaas
450 g
Franse kwark
75 g
eieren
3
Vanille-extract
1 tl
Steviala kristal
45 g
Citroensap
1,5 el
Bereidingswijze
1
Bodem voorbereiden: bekleed de springvorm met bakpapier.
2
Meng amandelmeel, gesmolten boter, ei, zoetstof en zout. Nadat het 1 mooi geheel vormt, druk je het deeg met je handen in de vorm.
3
Bak 15-20 minuten tot goudbruin op 160°C in een voorverwarmde oven. Laat het daarna afkoelen.
4
In een schone kom combineer je de roomkaas, kwark, vanille-extract en 45 gram van het Steviale kristal. Gebruik de mixer om deze ingrediënten te mengen tot een soepel en luchtig mengsel. Voeg geleidelijk, al mixend, drie eieren van gemiddelde grootte en een beetje citroensap toe, zorg ervoor dat elk ei volledig is opgenomen voordat je de volgende toevoegt.
5
Giet de cheesecakevulling voorzichtig over in de voorbereide taartbodem. Tik een aantal keren zachtjes met de taartvorm op je werkblad om eventuele luchtbellen te verwijderen.
6
Bak de cheesecake in een voorverwarmde oven van 180°C 30 tot 35 minuten of tot deze een mooie goudgele kleur heeft aan de bovenkant.
7
Laat de cheesecake minstens 2 uur afkoelen.
8
Serveer met je favoriete dressing. Ik heb ervoor gekozen om er een extra vleugje liefde aan toe te voegen. Een heerlijke frambozencoulis voor een heerlijke en romantische afwerking.
Extra tip: Je kan deze frambozencoulis zelf maken op een gezonde manier zonder de onnodige suikers. Als je jouw frambozen of aardbeien of eender welke vrucht laat inkoken met een hoeveelheid Steviala kristal naar smaak en met een beetje water, bekom je zo een heerlijke vruchtencoulis. Je kan er ook voor kiezen om de coulis te mixen tot een glad geheel zodat je een gladde versie bekomt.